Fast food i pečenjare

ROŠTILJNICA I MESNICA RACA Mesni specijaliteti sa roštilja Laktaši

Podijeli kompaniju:
ROŠTILJNICA I MESNICA RACA
0 (0 utisaka) | NAPIŠI RECENZIJU
Nemanjina 19, 78250, Laktaši
Trenutno otvoreno: /

Upiti

Imaš pitanje? Ostavi upit i dobićeš odgovor u najkraćem mogućem roku.

Pošalji upit

Radno vrijeme

  • ponedjeljak
    /
  • utorak
    /
  • srijeda
    /
  • četvrtak
    /
  • petak
    /
  • subota
    /
  • nedjelja
    /

Ocjena

0
(0 utisaka)
NAPIŠI RECENZIJU
Pročitaj utiske

O kompaniji

Želite isprobati domaća jela u Laktašima? Roštiljnica i mesnica Raca svakodnevno priprema mesne specijalitete sa roštilja, te ćete sigurno uživati u okusu i mirisu hrane.

Bosanski roštilj je duboko ukorijenjen u kulturi i svakodnevnom životu. Tradicionalni mesni specijaliteti s roštilja obuhvataju širok spektar jela, od klasičnih ćevapa, pljeskavica, ražnjića, do različitih vrsta kobasica i junećih ili ovčijih odrezaka. Svako od ovih jela ima svoju posebnu priču i način pripreme, a ključ uspjeha je u kvalitetu mesa, začinima i vještini majstora roštilja.

Posjetite ih i kušajte mesne specijalitete sa roštilja u Laktašima!


Mesni specijaliteti sa roštilja Laktaši, BiH

Mesni specijaliteti sa roštilja Laktaši

Roštiljnica i mesnica Raca posluje na području Laktaša, time posve udovoljavajući potrebama svojih gostiju kojima se doista u potpunosti prilagođavaju.

Mesni specijaliteti s roštilja predstavljaju jedan od najomiljenijih i najpopularnijih oblika pripreme hrane u Bosni i Hercegovini, ali i širom Balkana. Ovi specijaliteti odišu bogatim ukusima, aromama i tradicijom koja se prenosi s koljena na koljeno, a svaki domaćin ili restoran s ponosom ističe svoju verziju pripreme i tajne začina.

Bosanski roštilj je duboko ukorijenjen u kulturi i svakodnevnom životu. Tradicionalni mesni specijaliteti s roštilja obuhvataju širok spektar jela, od klasičnih ćevapa, pljeskavica, ražnjića, do različitih vrsta kobasica i junećih ili ovčijih odrezaka. Svako od ovih jela ima svoju posebnu priču i način pripreme, a ključ uspjeha je u kvalitetu mesa, začinima i vještini majstora roštilja.

Ćevapi su jedan od najprepoznatljivijih bosanskih specijaliteta. Ovi mali, sočni i mirisni valjušci od miješanog mesa (junetina i ovčetina ili govedina) poslužuju se obično u somunu s luka, kajmakom i somunom, ili na tanjiru s lukom, kajmakom i somunom. Pravi ćevapi moraju biti sočni, ukusni i pravilno pečeni, a njihova priprema zahtijeva iskustvo i strpljenje.

Realan omjer cijene i kvalitete svakako je sjajan razlog da mesne specijalitete sa roštilja potražite upravo kod njih. Posluju profesionalno i pouzdano, držeći se unaprijed sklopljenih dogovora, na obostrano zadovoljstvo. Na raspolaganju su Vam za sva pojašnjenja i savjete, stoga ih slobodno upitajte sve što Vas zanima vezano za mesne specijalitete sa roštilja.

Mesni specijaliteti sa roštilja ono su što Vam nudi roštiljnica i mesnica Raca kojoj se doista s potpunim povjerenjem možete obratiti - njima je gost uvijek na prvome mjestu.

meso

Ukusno meso

Velika mesna pljeskavica od mljevenog mesa, često je centralni dio bosanskog roštilja. Može biti jednostavna ili punjena sirom, kajmakom ili pečenim paprikama. Pečena na roštilju do savršene zlatno-smeđe boje, pljeskavica se često servira uz sveže povrće, luk i razne umake.

Ražnjići su takođe vrlo popularni, a mogu biti od svinjetine, junetine ili piletine. Meso se nareže na komade i naizmjenično se prikači na ražanj, a zatim se peče na otvorenoj vatri ili na roštilju. Posebno su ukusni kada se pripremaju na tradicionalan način, uz dodatak začina poput bibera, paprike i začinskog bilja.

Kobasice su još jedan važan dio bosanskog roštilja. Mogu biti domaće pripremljene ili kupljene, a često su začinjene raznim aromama koje doprinose bogatom ukusu. Pečene na roštilju, one se poslužuju uz sveže kruhove ili somune, ajvar, luk i druge priloge.

Osim ovih osnovnih jela, na bosanskom roštilju često se pripremaju i specijaliteti poput jagnjećeg ili junećeg roštilja, koji se često koristi za svečane prilike i veće porodične proslave. Ovakvi specijaliteti zahtijevaju duže vrijeme pripreme i pažljivo odabrano meso, te se često začinjavaju s raznim aromatičnim biljem i začinima.

Posebnu pažnju u pripremi mesnih specijaliteta s roštilja posvećuje se začinima i marinadama. Tradicionalno, meso se marinira u mješavini začina, luka, češnjaka i masnoće, što mu daje dodatnu sočnost i aromu. Neki domaćini koriste i tradicionalne bosanske začine poput sjeckanog peršuna, majčine dušice, timijana i paprike, što doprinosi jedinstvenom ukusu.

Mesni specijaliteti sa roštilja ono je što Vam nudi roštiljnica i mesnica Raca iz Laktaša kojoj se doista s potpunim povjerenjem možete obratiti - njima je gost uvijek na prvome mjestu.

Za sve dodatne informacije, upite i dogovore obratite im se na gore navedene kontakte.


Galerija


Proizvodi i usluge


Radno vrijeme

  • ponedjeljak
    /
  • utorak
    /
  • srijeda
    /
  • četvrtak
    /
  • petak
    /
  • subota
    /
  • nedjelja
    /

Ukoliko ste zainteresovani za proizvode i usluge kompanije, ostavite upit i dobićete odgovor u najkraćem mogućem roku. Upit će biti javno vidljiv na portalu.

Jesi li čovjek ?

Ocjeni kompaniju i napiši svoj utisak o saradnji.

Tvoja ocjena:
Jesi li čovjek ?