Restoran, bistro i pizzeria

ORHIDEJA - DADO Teleće pečenje Banja Luka

Podijeli kompaniju:
ORHIDEJA - DADO
0 (0 utisaka) | NAPIŠI RECENZIJU
Kozarska 23, 78000, Banja Luka
Trenutno otvoreno: 07-23

Upiti

Imaš pitanje? Ostavi upit i dobićeš odgovor u najkraćem mogućem roku.

Pošalji upit

Radno vrijeme

  • ponedjeljak
    07-23
  • utorak
    07-23
  • srijeda
    07-23
  • četvrtak
    07-23
  • petak
    07-23
  • subota
    07-23
  • nedjelja
    07-23

bonitetna ocena

bonitetna ocena 2023

Poslovni prihodi (KM)
738.930,00 (2022)
Broj zaposlenih:
14 (2022)
Više poslovnih informacija

Ocjena

0
(0 utisaka)
NAPIŠI RECENZIJU
Pročitaj utiske

O kompaniji

Volite domaće specijalitete? Teleće pečenje je jedan od najcjenjenijih specijaliteta tradicionalne kuhinje, poznat po svojoj sočnosti, bogatom ukusu i nježnoj teksturi mesa.

Teletina se najčešće marinira u začinima poput ružmarina, timijana, bijelog luka i papra, a zatim se polako peče u pećnici ili na ražnju, uz redovno podlijevanje vinom, temeljcem ili vlastitim sokovima. Način pripreme garantira mekano, sočno meso sa hrskavom i zlatno-smeđom koricom, koje se često poslužuje uz priloge poput pečenog krumpira, povrća ili pire krompira. 

Tradicionalni recept njeguje bogatu gastronomsku baštinu i često se priprema za svečane prilike i porodične proslave, gdje je teleće pečenje nezaobilazan izbor. Pravilna temperatura pečenja, vrijeme mariniranja i odmor mesa nakon pečenja su faktori koji doprinose savršenom rezultatu i nezaboravnom ukusu, a najbolja jela možete isprobati u ORHIDEJI - DADO u Banjoj Luci.


OrhidejaBiH

Teleće pečenje Banja Luka

Teleće pečenje je jedan od vrhunskih mesnih specijaliteta koji oduševljava ljubitelje tradicionalne kuhinje u Banja Luci i okolini. Priprema ovog jela zasniva se na pažljivo biranom telećem mesu vrhunskog kvaliteta, koje se marinira u bogatoj mješavini začina i bilja, kako bi se postigao savršen balans ukusa i arome.

Potom se polako peče na tradicionalan način, često u pećnici ili na ražnju, što omogućava da meso ostane sočno, mekano i punog ukusa, dok spolja dobija hrskavu i zlatno-smeđu koricu. ORHIDEJA - DADO je poznata po tome što svako teleće pečenje prilagođava željama svojih gostiju, bilo da preferiraju blažu ili intenzivniju aromu začina, te različite načine serviranja. 

Specijalitet je idealan izbor za sve vrste proslava, porodičnih okupljanja i svečanih prilika, jer svojim bogatim ukusom i kvalitetom ostavlja snažan utisak na sve prisutne. Pored vrhunskog ukusa, ističe se profesionalnim pristupom u pripremi i prezentaciji jela, osiguravajući da svaki obrok bude ne samo gastronomski užitak, već i estetski doživljaj. 

Tajne pripreme je pažljiv odabir svježeg i kvalitetnog mesa, koje je temelj za vrhunski ukus i sočnost. Ključ uspjeha krije se u posebnoj marinadi, u kojoj se koriste tradicionalni začini poput ružmarina, timijana, bijelog luka i maslinovog ulja, ali i u pravilnoj kombinaciji i omjeru sastojaka koji mesu daju bogatu aromu i blagu pikantnost.

Uz teleće pečenje, u ponudi su i druga jela po narudžbi, što omogućava gostima da kreiraju meni prema svojim željama i potrebama.


RestoranOrhideja3

Jela od mesa

Priprema telećeg pečenja u ORHIDEJI - DADO započinje pažljivim odabirom najkvalitetnijeg telećeg mesa, koje se potom marinira u mješavini začina i bilja, prilagođavajući se željama i ukusima svakog gosta. Marinada obično sadrži kombinaciju ružmarina, timijana, bijelog luka, bibera i maslinovog ulja, što mesu daje prepoznatljivu aromu i dubinu ukusa. 

Proces omogućava da se svi sastojci dobro prožmu, a meso omekša i postane izuzetno sočno. Posebna pažnja posvećuje se i načinu pečenja, jer se polako i ravnomjerno peče na tradicionalan način, bilo na ražnju ili u pećnici, uz redovno zalijevanje prirodnim sokovima i vinom. 

Tehnika omogućava da meso zadrži svoju sočnost i mekoću, dok spolja dobija hrskavu i zlatno-smeđu koricu koja dodatno naglašava njegovu aromu. Nudi mogućnost prilagođavanja jela prema individualnim željama, bilo da preferirate blaži ili intenzivniji začin, te različite načine serviranja i dodatke.

Tokom pečenja meso se redovno podlijeva vlastitim sokovima, bijelim vinom ili temeljcem, što dodatno doprinosi sočnosti i bogatstvu ukusa. Takođe, pečenje se često odvija pod poklopcem ili aluminijskom folijom u prvoj fazi, čime se zadržava vlaga i postiže mekano, podatno meso, dok se u završnoj fazi folija skida kako bi se dobila hrskava i zapečena površina

U ponudi su i druga jela po narudžbi, što omogućava kreiranje kompletnog menija za svaku priliku. Uz vrhunski kvalitet hrane, ističe se profesionalnim pristupom u organizaciji događaja, pružajući gostima ne samo gastronomski užitak, već i ugodnu atmosferu i vrhunsku uslugu. 

Za upite i rezervacije obratite se na navedene kontakte.


Galerija


Proizvodi i usluge


Radno vrijeme

  • ponedjeljak
    07-23
  • utorak
    07-23
  • srijeda
    07-23
  • četvrtak
    07-23
  • petak
    07-23
  • subota
    07-23
  • nedjelja
    07-23

Ukoliko ste zainteresovani za proizvode i usluge kompanije, ostavite upit i dobićete odgovor u najkraćem mogućem roku. Upit će biti javno vidljiv na portalu.

Jesi li čovjek ?

Ocjeni kompaniju i napiši svoj utisak o saradnji.

Tvoja ocjena:
Jesi li čovjek ?

Slične kompanije

NAJBOLJI PANSION PALE | MIG-M

Smještaj, noćenja i restoran | pansion Pale MIG-M

Ljubogošta bb, 71420 Pale

ALMIRA

Smještaj u hotelu sa 4 zvjezdice u Mostaru

Rade Bitange bb, 88000 Mostar

MOTEL MAXIMILIJAN

Prenoćište u Prnjavoru

Bože Tatarevića 95, 78430 Prnjavor

PANSION PRIMORAC

Privatni smještaj sa restoranom Međugorje

Pape Ivana Pavla II.58 Bijakovići-Međugorje, 88266 Međugorje

APARTMANI M&D

Apartman sa pogledom na more Neum

Ulica Ruđera Boškovića 42, 88390 Neum

MOTEL STOVRELA

Povoljan smještaj u motelu Cazin

Ulica Cazinskih brigada 32, 77220 Cazin