Želite da isprobate domaću kuhinju u Banjoj Luci? Tradicionalna jela poput teletine ispod sača i rolovane teletine zauzimaju posebno mjesto u bogatoj gastronomskoj baštini.
Jela se ističu svojom autentičnošću, bogatim ukusima i pažljivom pripremom koja se prenosi s generacije na generaciju. Spoj kvalitetnog mesa, pažljivo biranih začina i tradicionalnih metoda čini ih nezaobilaznim izborom za sve ljubitelje domaće kuhinje.
Cijene u ORHIDEJI - DADO su vrlo pristupačne, a omjer cijene i kvalitete je zagarantiran. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, srdačni zaposlenici će odgovoriti na svako i riješiti Vas nedoumica.
Teletina ispod sača je jelo koje se priprema na tradicionalan način, gdje se komadi teletine zajedno sa povrćem slažu u zemljani ili metalni pekač, koji se zatim pokriva metalnim poklopcem na koji se stavljaju užarene žeravice. Ovaj način pečenja omogućava da se meso polako i ravnomjerno peče u sopstvenim sokovima, uz dodatak začina poput ružmarina, lovora, bibera i soli.
Tokom višesatnog pečenja, teletina postaje izuzetno sočna, mekana i aromatična, dok povrće upija sve ukuse i masnoću mesa, stvarajući savršen spoj. Tajna jela je u dugotrajnom i sporom pečenju, koje omogućava da se meso doslovno topi u ustima, a karakteristična aroma saća poboljšava cijeli obrok.
Rolovana teletina je sofisticiraniji način pripreme, gdje se komadi mesa pažljivo razviju, začine i potom uviju u rolu, često sa dodatkom punjenja poput začinskog bilja, povrća, ili čak suhomesnatih proizvoda. Rolovana teletina se zatim peče u pećnici ili na ražnju, što omogućava ravnomjernu termičku obradu i zadržavanje sočnosti. Način pripreme daje jelu elegantan izgled i omogućava kombinaciju različitih ukusa unutar jednog zalogaja.
U ORHIDEJI - DADO, oba jela se pripremaju sa posebnom pažnjom i poštujući tradicionalne recepte, ali i uz mogućnost prilagođavanja savremenim ukusima i željama gostiju. Bilo da preferirate rustičnu i autentičnu teletinu ispod sača ili elegantnu i bogatu rolovanu teletinu, u ovom restoranu možete očekivati vrhunski kvalitet, sočnost i nezaboravan gastronomski doživljaj.
Teletina ispod sača jedno je od najomiljenijih tradicionalnih jela na ovim prostorima, koje svojim bogatim ukusom i sočnošću osvaja mnoge gurmane. Priprema specijaliteta zahtijeva pažljiv odabir mesa, kvalitetne začine i strpljenje, jer se meso peče polako ispod sača, što je poseban metalni ili zemljani poklopac pod kojim se nalaze užarene žeravice.
Način pečenja omogućava da se teletina ravnomjerno i polako termički obradi, zadržavajući sve sokove i arome, dok povrće koje se često priprema zajedno s mesom upija njegove mirise i masnoće, stvarajući savršen spoj ukusa. Za pripremu teletine ispod sača, meso se prvo reže na veće komade i začinjava solju, biberom, ružmarinom i drugim začinskim biljem poput lovora i timijana.
Meso se može marinirati nekoliko sati ili čak preko noći kako bi upilo sve arome. Povrće poput krompira, luka, paprike i šargarepe se slaže oko mesa, a sve se zajedno prelije maslinovim uljem i bijelim vinom, što dodatno doprinosi sočnosti i bogatstvu ukusa. Nakon što se sve pripremi, peka se pokrije sačem i na vrh se stave žeravice, a zatim se jelo peče nekoliko sati na laganoj vatri. Tokom pečenja, važno je ne otvarati sač prečesto kako bi se očuvala para i toplina unutar jela.
Rolovana teletina je često izbor za svečane prilike jer osim što je ukusna, ima i atraktivan izgled prilikom serviranja. U ORHIDEJI - DADO, jela pripremaju se s posebnom pažnjom i poštujući tradicionalne recepte, ali i uz mogućnost prilagođavanja modernim ukusima i željama gostiju.
Za upite i rezervacije obratite se na navedene kontakte.
Ukoliko ste zainteresovani za proizvode i usluge kompanije, ostavite upit i dobićete odgovor u najkraćem mogućem roku. Upit će biti javno vidljiv na portalu.
Ocjeni kompaniju i napiši svoj utisak o saradnji.